Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Μετά τον "στρατηγό άνεμο" η "υπολοχαγός βροχή"

Πως εμπεδώνουμε ότι πράγματι το καλοκαίρι έφτασε; Μα φυσικά από τις πυρκαγιές.
Αν δεν ακούσουμε το πολυτραγουδισμένο -σουξέ πια - "πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα" κάτι μας λείπει, "δεν καλοκαίριασε ακόμα" λες... "κάτι θέλει".

Λοιπόν , είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι επιτέλους και για μια ακόμα χρονιά, το καλοκαίρι μας μπήκε για τα καλά (το που δεν το ξέρω ακόμα, άμα λάχω πληροφόρησης θα ενημερώσω πάραυτα). Ναι, ναι είναι γεγονός ξεκινήσαμε και πάλι να καιγόμαστε.



(στις φωτογραφίες το Δυτικό Μαίναλο σήμερα, όπου 10 χρόνια πριν κάηκαν 32.000 στρμ. ελατοδάσους-σχετική ανάρτηση εδώ)

Εγώ από πλευράς μου και σε μια προσπάθεια παρουσίασης των πολύτιμων αρωγών αυτού μας του ευτυχήματος παραθέτω την εξής βαρυσήμαντη δήλωση (εμπνευσμένη δε σε χρόνο κενό ανάμεσα σε κουκούλες, μετανάστες,καρτοτηλέφωνα και τα ρέστα).

«Η κατάσταση που αναμένεταινα αντιμετωπίσουμε φέτος σε σχέση με τις πυρκαγιές, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εκτίμησε ότι η πυκνή βλάστηση εξαιτίας των φετινών παρατεταμένων βροχοπτώσεων θα οδηγήσει αφενός σε περισσότερες πυρκαγιές, αφετέρου θα δυσκολέψει το έργο της πυρόσβεσης." (πηγή TVXS)

Ηθικόν δίδαγμα: Κατακαήκαμε απ' τον στρατηγό άνεμο... Ο θεός (που πιστεύεις) να βάλει το χεράκι του να καθαρίσουμε με την υπολοχαγό βροχή!

6 σχόλια:

  1. Τι να πούμε βρε κούκλα μου;
    Τα ίδια και τα ίδια.
    Φέτος μας προετοιμάζουν κιόλας μην τυχόν και αισιοδοξούσαμε, οπότε κάποιοι από εμάς που έτσι κι αλλιώς δεν μας περνούσε καλό από το μυαλό, απογίναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φτάνει παιδί μου το χρήμα, στο είπε ο Μαρκογιαννάκης. Τι θες τώρα; Ακόμα σου λέει ..βρέχει. Δεν υπήρχε λοιπόν λόγος να πετάξουν κι άλλα αεροπλάνα στη Ριτσώνα, γιατί κάθε πτήση κοστίζει ένα σκασμό ευρά. Αργότερα θα το σκεφτεί. Όταν δεν θα ...βρέχει πια.
    Είδες τελικώς ότι όντως το φτύσιμο για βροχή το βλέπουν μερικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κυρίως, ας δώσει ο Θεός να σωθούμε από τους εαυτούς μας. ’Aκου λέει δεν έχουμε ελικόπτερα γιατί χρωστάμε νοίκι... Καλώς ήρθατε στο ΔΗ.ΠE.ΘE του παραλογου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τα παιδιά.
    Μόλις λίγο πριν γύρισα από το χωριό - που όπως σας έχω πρήξει πια - είναι εις το βουνό και το δάσος μέσα.
    Φυσσούσε διαολεμένα. Στο στομάχι ο γνωστός καλοκαιριάτικος κόμπος και η μύτη να επαγρυπνεί για ύποπτη μυρωδειά.
    Κατά τ' άλλα αναμένουμε να κοπάσουν οι βροχοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα...
    Το πράγμα καταλήγει άκρως επικίνδυνο γιατί εκτός από ανικανότητα υπάρχει και ατελείωτη θρασύτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος ...

    Όλα για την Κονόμα πια...

    Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και καμιά προετοιμασία ...

    Θα βγούμε με τους κουβάδες στους δρόμους...

    Πλήρη αδιαφορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Οδοιπόρε
    σε θυμήθηκα την προηγούμενη Δευτέρα, που ενώ ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση (για την οποία ενημερώθηκα από εσένα) στη μια γωνιά του Υμηττού η άλλη καιγόταν.

    Πραγματικά ανησυχώ για το τι θα μας βρει και αυτό το καλοκαίρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή