Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Το Ισραήλ αποφάσισε κατεδάφιση χριστιανικού μοναστηριού


Το Ισραήλ αποφάσισε και ήδη δόθηκε η εντολή κατεδάφισης ενός κτιρίου δύο ορόφων χριστιανικού μοναστηριού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για χριστιανικό μοναστήρι των Αρμενίων, που κτίστηκε πριν 150 χρόνια σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του βασιλιά του Βελγίου.
(περισσότερα στη sibylla)

Ενώ το διδακτικό πρόγραμμα της χώρας μας επιμένει να παραγεμίζει - χρόνια τώρα - το άγουρο ακόμα μυαλό των παιδιών μας με την εβραϊκή θρησκεία, μέσω της διδασκαλίας της Π. Διαθήκης στα σχολεία.

4 σχόλια:

  1. Ας γκρεμιστεί και κάνας χριστιανικός ναός. Τόσους και τόσους ελληνικούς ναούς και χώρους λατρείας της αρχαίας θρησκείας έχει γκρεμίσει η χριστιανική εκκλησία για να πετύχει την παντοδυναμία της, στερώντας μας την ομορφιά τους και τη σύνδεση με το παρελθόν μας.
    Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείς, οι χριστιανικοί ναοί είναι τόσοι που, όσοι και να γκρεμιστούν, πάλι θα υπάρχει περίσσευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημά μου δεν είναι κατ' ουσίαν ο ναός που θα γκρεμιστεί.

    Με βρίσκει εντελώς αντίθετη το ότι η εβραϊκή θρησκεία-μυθολογία πάνω στην οποία στηρίζεται το θεοκρατικό κράτος του Ισραήλ, διδάσκεται στα παιδιά μας (διαφωνώ ούτως άλλως με την διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία).
    Ενώ απ' την άλλη μεριά - και πέρα κι έξω από κάθε "θρησκευτικό συναίσθημα" - την κίνηση αυτή την βρίσκω ως έλλειψη σεβασμού από ένα κράτος που θεωρεί εαυτόν ως το "εκλεκτόν".

    Για την καταστροφή των αρχαίων ναών δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την πληροφορία ότι, κατά τα ιστορικά χριστιανικά διδάγματα, από τα συντρίμμια της κατεδάφισης αυτού του ναού, θα χρησιμοποιηθούν υλικά για την ανέγερση ομοιώματος αρχαιοελληνικού ναού στην ίδια θέση χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α πα πα! Με το καρακιτσαριό των χριστιανικών και ειδικότερα των ορθόδοξων ναών, ο αρχαίος θα πάρει των ματιών του και θα τρέχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή